CUIZINE

Giv julens klassikere en spicy svingom

Spis funky flæskesteg, og sæt fut i dansen om juletræet, foreslår Santa Maria og serverer i år en hel række juleklassikere, der alle har fået et smagsmæssigt tvist, som udfordrer smagsløg og vanetænkning.

Såvel andestegen som frikadellerne bliver serveret i fræk ny forklædning, lige som leverpostejen får en ekstra håndfuld krydderier. Har du mod på at byde smagssansen op til nye danse i julen, så er alle herlighederne samlet i opskriftsfolderen ”Spice julen lidt op” fra Santa Maria. Den kan hentes i supermarkeder over hele landet og på http://santamariajul.dk/forside/

”Hos Santa Maria har vi en stor kærlighed til den klassiske smag af dansk jul, men vi står med en mangfoldighed af krydderier fra hele verden, som frister os til at give smagen og traditionerne et skud fornyelse”, forklarer Liselotte Hammer, Marketing Manager hos Santa Maria.

Brug krydderierne hele julen

Uanset hvor stærke traditionerne er i familien, kan det være en kærkommen udfordring med nye smage og overraskende sammensætninger. Bliver det ikke selve juleaften, kan kreativiteten med krydderierne slippes løs i juledagene, hvor appetitten på nye smagsoplevelser måske er større end den 24. december.

Flaeskesteg_funky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPICY FLÆSKESTEGSTOAST MED SVAMPESAUTÉ

4 personer

Flæskesteg

  • 1 svinekam, ca. 1 1/2 kg med svær, uden ben Roasted Garlic and Pepper
  • Rock Saltpage1image12816
  • 8 laurbærblade
  • 6 dl bouillon
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 2 hjertesalat
  • 100 g flødeost naturel

Svampesauté

  • 2 pærer
  • 500 g blandede svampe
  • 2 løg
  • 10 g smør
  • Coriander & Chili*
  • Rock Salt
  • 1 bundt frisk koriander

Rids flæskestegen. Gnid stegen med Roasted Garlic & Pepper og Rock Salt både mellem og oven på sværene. Fordel laurbærblade mellem sværene. Følg fremgangsmåden nedenfor for stegning af flæskestegen. Grill brødene på begge sider. Skyl og slyng salaten tør. Skær pærerne i kvarte og fjern kernehus. Rens svampene. Skær løgene i både. Smelt smørret og rist pærer, svampe og løg ved god varme, til det er mørt. Krydr og smag til med Coriander & Chili og Rock Salt. Smør brødene med flødeost, top med salat, flæskesteg i skiver og svampesauté. Pynt med frisk koriander. *Santa Maria Extra Fine Selection Kværn

Flaeskesteg*Santa Maria

FLÆSKESTEG MED SPRØD SVÆR OG SUKKERBRUNEDE KARTOFLER (DEN KNAP SÅ FUNKY FLÆSKESTEG)

Ca. 6 personer

Flæskesteg

  • 1 svinekam, ca. 1 1/2 kg med svær, uden ben Fint salt
  • 8 laurbærblade
  • 10 hele nelliker
  • 6 dl bouillon

Brunede kartofler

  • 1 kg aspargeskartofler
  • 100 g sukker
  • 30 g smør

Rids flæskestegen. Gnid stegen med salt mellem og oven på sværene. Fordel laurbærblade og nelliker mellem sværene. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Kom bouillon i bunden af bradepanden, og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 grader, og steg i ca. 1 1/2 time, indtil stegen har en centrumtemperatur på 65 grader. Tjek stegen, når temperaturen er 55 grader. Er sværen ikke sprød, hæves varmen. Tag stegen ud, og lad den hvile i ca. 10 min. Kog kartoflerne lige netop møre. Pil kartoflerne og afkøl. Smelt sukkeret på en pande ved middel varme. Tilsæt smørret, og lad det bruse af. Skyl kartoflerne i koldt vand, så de er fugtige. Kom kartoflerne på panden. Brun kartoflerne ved jævn varme.