CUIZINE

Jordbær-citrontærte

Jorbær- citrontærte

En frisk dessert her i foråret er bare sagen. Hermesetas er klar med en fin opskrift, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Og friske jordbær er der nok af lige nu og her i næsten enhver fødevareforretning. God appetit!

 

8 personer

Bund:

  • ½ dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
  • 2 dl hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • ¼ dl koldt vand

Fyld:

  • 250 g kvark
  • 200g créme fraiche 9%
  • 1 ¾ dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • Skal og saft fra 1 stor citron

Topping:

  • 2 dl friske jordbær
  • 1 tsk. Hermesetas SteviaSweet Drys-Let

 

Tilberedning

Forvarm ovnen til 150O. Bland Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, mel, iskoldt fedtstof og smuldr det sammen. Mix koldt vand ind i dejen. Forel den så i bunden på et tærtefad (26 cm) – sørg for, at den dækker kanterne. Sæt fadet i køleskabet. I 30 minutter. Bland forsigtigt kvark og créme fraîche, Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, æggeblommer, citronsaft og citronskal. Pisk æggehviderne stive og rør det i blandingen. Hæld og fordel fyldet ud over tærtebunden. Bag tærten i ovnens nederste del omkring 45 minutter. Lad tærten kæle af. Dæk overfladen med jordbær og drys med Hermesetas SteviaSweet Drys-Let.

       Opskrift           1. stk
kJ           9471            1183
kcal           2266             283
Protein g           58,0              7,2
Kulhydrat/g            131 g            116,4
Fedt/g             58 g             7,3