En frisk dessert her i foråret er bare sagen. Hermesetas er klar med en fin opskrift, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Og friske jordbær er der nok af lige nu og her i næsten enhver fødevareforretning. God appetit!
8 personer
Bund:
- ½ dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
- 2 dl hvedemel
- 150 g smør eller margarine
- ¼ dl koldt vand
Fyld:
- 250 g kvark
- 200g créme fraiche 9%
- 1 ¾ dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- Skal og saft fra 1 stor citron
Topping:
- 2 dl friske jordbær
- 1 tsk. Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
Tilberedning
Forvarm ovnen til 150O. Bland Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, mel, iskoldt fedtstof og smuldr det sammen. Mix koldt vand ind i dejen. Forel den så i bunden på et tærtefad (26 cm) – sørg for, at den dækker kanterne. Sæt fadet i køleskabet. I 30 minutter. Bland forsigtigt kvark og créme fraîche, Hermesetas SteviaSweet Drys-Let, æggeblommer, citronsaft og citronskal. Pisk æggehviderne stive og rør det i blandingen. Hæld og fordel fyldet ud over tærtebunden. Bag tærten i ovnens nederste del omkring 45 minutter. Lad tærten kæle af. Dæk overfladen med jordbær og drys med Hermesetas SteviaSweet Drys-Let.
Opskrift | 1. stk | |
kJ | 9471 | 1183 |
kcal | 2266 | 283 |
Protein g | 58,0 | 7,2 |
Kulhydrat/g | 131 g | 116,4 |
Fedt/g | 58 g | 7,3 |