CUIZINE

Danskernes kødforbrug

Person skærer et mørt stykke kød - danskernes kødforbrug | Cuizine
Billede: Arkivfoto

Vi hører alle om, at vi skal skære ned på forbruget af kød, indføre kødfrie dage og vælge de mindst CO2-udledende madvarer. Men hvordan ser det egentlig ud med danskernes kødforbrug? Det har en ny analyse foretaget af Landbrug & Fødevarer kigget nærmere på.

Ønske om mindre kød

Analysen fra Landbrug & Fødevarer (som du finder her) viser, at 22,5 % af alle danskere ønsker at spise mindre kød. Samtidig har lidt under hver tredje dansker mindst én kødfri dag om ugen. Det gør sig især gældende blandt det kvindelige segment samt den yngre målgruppe. Antallet af vegetarer og veganere ligger rimelig stabilt med mindre vækst, end man måske kunne tro. Det ligger på hhv. ca. 3 % og 1 % af befolkningen.

Valg af kød

Når det kommer til danskernes kødforbrug og valg af kød, er det oftest oksekød, grisekød eller kylling, vi vælger. Der er en tendens til, at den yngre målgruppe vælger okse- eller kyllingekød, mens aldersgruppen på +50 skeler mere til grisekød. Mængderne er langt sværere at konkludere på. Det tætteste vi endnu er kommet, er en opgørelse fra DTU Fødevareinstituttet tilbage i 2011-2013. Her blev det estimeret, at hver dansker gennemsnitligt indtog 52 kg. kød om året – det vil sige i omegnen af 142 g. dagligt.

Der er nye rapporter på vej i sidste halvår af 2022, hvor danskernes kødforbrug fra 2013 og frem skulle gennemgå en nyere og mere omfattende undersøgelse.