Ingredienser
250 g sløjfepasta
blandet salatblade (efter ønske)
Bagte grøntsager:
40 ml appelsin juice
10 ml honning
200 g gulerødder i tern
300 g søde kartofler i tern
Hasselnødder:
150 g hasselnødder
1 tsk. salt
1 1/2 tsk. cayennepeber
1 1/2 olivenolie
Dressing:
150 ml ekstra jomfru olivenolie
4 1/2 tsk. grovkornet sennep
juice fra 1/2 lime
skal fra 1/2 orange
120 g cashewnødder
1 tsk timian
1/2 tsk. peber
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 200 grader. Lav marinaden ved at blande honning og appelsinjuice. Bland derefter med marinaden med grøntsagerne, og læg det hele i et sovnfast fad smurt med olie. Bag i ovnen i 25 min.
Derefter blander du alle ingredienser til hasselnødderne og lægger dem i en lille pakke af folie, så de er dækket helt til. Bag dem i ovnen i 20 min ved 200 grader.
Mens de andre ting er I ovnen tilberedes dressingen. Put cashewnødderne i en foodprocessor sammen med olien til den bliver en blød lind masse, som derefter røres sammen med de øvrige dressing-ingredienser med en ske.
Når grøntsager og nødder er færdigbagte indstilles ovnen på grill, hvor de står nogle minutter til de er sprøde. Husk at rør en gang i mellem.
Kog pasta og skyl I koldt vand, så de bliver lunkne. Bland med salat, grøntsagerne og nødder og server med det samme
Kilde: http://scissorspaperwok.com/2011/08/02/warm_pasta_salad/