CUIZINE

Lækre sommerboller

Ingredienser:

30 g gær

¼ spsk. salt

1 øl (gerne en lidt sødere en)

1 ½ spsk. Ahornsirup

75 g hørfrø

75 g solsikkekerner

100 g flerkorn (vælg en flerkornsblanding efter eget valg)

75 g grahamsmel

400 g speltmel

½ spsk. maltmel (kan dog udelades)
Fremgangsmåde:

Bland øl, gær, salt og sirup.

Derefter tilsætter man hørfrø, flerkorn og solsikkekerner.

Bland til sidst maltmel, grahamsmel og speltmel sammen og ælt dejen i 8-10 minutter.

Lad herefter dejen hæve overdækket i en skål i 1 times tid.

Efter hævningen, form dejen til boller og placer dem på en bageplade. Lad dejen hæve yderligere i 1 time med et viskestykke over.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 25 minutter til bollerne er gyldne og sprøde.

Server bollerne straks med lækkert pålæg og nyd det.

God bagning.

 

Kilde: http://www.broedet.dk/