Ingredienser:
30 g gær
¼ spsk. salt
1 øl (gerne en lidt sødere en)
1 ½ spsk. Ahornsirup
75 g hørfrø
75 g solsikkekerner
100 g flerkorn (vælg en flerkornsblanding efter eget valg)
75 g grahamsmel
400 g speltmel
½ spsk. maltmel (kan dog udelades)
Fremgangsmåde:
Bland øl, gær, salt og sirup.
Derefter tilsætter man hørfrø, flerkorn og solsikkekerner.
Bland til sidst maltmel, grahamsmel og speltmel sammen og ælt dejen i 8-10 minutter.
Lad herefter dejen hæve overdækket i en skål i 1 times tid.
Efter hævningen, form dejen til boller og placer dem på en bageplade. Lad dejen hæve yderligere i 1 time med et viskestykke over.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 25 minutter til bollerne er gyldne og sprøde.
Server bollerne straks med lækkert pålæg og nyd det.
God bagning.
Kilde: http://www.broedet.dk/