Naturalmanak er titlen på Claus Meyers nyeste bog. I samarbejde med naturvejleder Søren Espersen har Meyer skabt en uundværlig bog for naturelskeren, der holder af at samle sin mad.
Den danske natur er fyldt med spiselige lækkerier. Men hvor er det nu lige, man finder ramsløg, hvornår kan man plukke havtorn, og hvad skal man passe på, når man selv har sat sig for at samle bær, nødder, svampe, planter og andet i naturen?
Med Naturalmanak i hånden bliver man guidet sikkert gennem vildnisset og kommer hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer.
Ligesom Almanak (2010) følger Naturalmanak årets gang og sæsonernes skiften som struktureringsprincip. Bagerst i bogen er tolv beskrivelser af naturområder, f.eks. overdrev, kystskrænter og strandenge. Her findes også gode råd til tørring af forråd; svampe, bær, frugter mv. sorteret efter årstid.
Naturalmanak er en felthåndbog. Og under hvert opslag finder man serveringsforslag til, hvordan man bruger det, man har fundet. “Det føles som en gave at spise et måltid, der er lavet af råvarer, man har selv har fundet i den vilde natur og bragt hjem i sit køkken.Prøv selv at lede videre, kigge i gamle kogebøger, find flere opskrifter på nettet eller brug de henvisninger, der er til opskrifter i Almanak. Som bekendt er det kun fantasien, der sætter grænser“.
Claus Meyer.