Hvem elsker ikke kanel på risengrøden og rødvinsgløgg med nelliker? Men ønsker du dig alligevel nye, funky smagsoplevelser til jul, så har Santa Marias krydderieksperter opskrifterne.
Som hovedleverandør af smag til danskernes madlavning lover Santa Maria, at det ikke behøver at være svært at spice de afholdte juleklassikere op med karakterfulde krydderier og et kærligt tvist. Du kan holde fast i en klassisk rødvinsgløgg eller prøve udgaven med mere kant: En lys, gylden gløgg med rom og caribiske undertoner, der bringer varmen frem i kinderne. Begge udgaver klarer sig fremragende i selskab med æbleskiver, så noget af traditionen lever videre i bedste velgående.
Santa Marias opskriftsfolder ”Spice julen lidt op” kan hentes i supermarkeder over hele landet og online på www.santamariajul.dk. De 16 sider rummer inspiration til skønne kulinariske juleoplevelser med ekstra krydderi, frække fornyelser og masser af smag.
ÆBLEGLØGG MED ROM
(Gløgg a la Caribien)
4 personer
2 Santa Maria stjerneanis
2 stykker Santa Maria hel kanel
1/2 tsk. Santa Maria kardemommefrø
1 liter æblemost eller æblesaft
1 dl mørk rom
1 spsk. rørsukker
1 spsk. friskrevet ingefær
Revet skal af 1 citron
1 æble til pynt
Kom stjerneanis, kanelstænger og kardemomme i en tepose. Hæld æblemost, rom og rørsukker i en gryde,
og tilsæt krydderiposen. Varm op til kogepunktet. Tilsæt friskrevet ingefær, og tag gryden af varmen. Lad det trække et par timer. Før servering tages krydderiposen op, og æblegløggen lunes. Tilsæt reven citronskal og servér i glas med skiver af æble.