CUIZINE

TV2-kokken Claus Holm vil have manden tilbage til kødgryderne

image_23836

Med sin nye kogebog Mænd i køkkenet vil Claus Holm gerne have manden tilbage i køkkenet, og han får opbakning af fødevareminister Dan Jørgensen, ernæringsekspert Christian Bitz og madikonet Søren Gericke. Bogen udkom d. 5. november på TURBINE forlaget.

Ideen bag bogen er, at manden skal genvinde lysten til at lave mad; han skal få lyst til at være i køkkenet med kæresten, konen eller ungerne. Ud fra simple og lækre opskrifter med gode råvarer og nærværet omkring madlavning i centrum vil Claus Holm med denne nye kogebog understrege, at mandemad ikke behøver at være margarinestegt fedt med fedt, men sagtens kan være sunde og gennemtænkte retter, der ikke går på kompromis med god smag og madglæde.

Fem af bogens retter er nøglehulsmærkede, og fødevareminister Dan Jørgensen har sammen med ernæringsekspert Christian Bitz skrevet bogens forord, mens Søren Gericke råber manden op i sit kampskrift.

Claus Holm har forsøgt at gøre det enkelt og ligetil: I langt de fleste af opskrifterne er hele retten i én gryde, på én pande eller i ét fad, så ingen uoverkommelig opvask truer manden, hvis han giver sig i kast med retter fra bogen.

Foto: davis Bering og Morten Fauerby – Montgomery