CUIZINE

Prøv en anderledes nytårscocktail

Skærmbillede 2014-12-18 kl. 13.07.27

Husbryggeriet Jacobsen og likørdynastiet Peter F. Heering i samarbejde om eksklusiv ølcocktail til nytårsfesten
Årets sidste aften er også årets festligste, og til festlighederne hører sig traditionen tro våde varer. Med målet om at skabe en anderledes cocktail til nytårsfesten har Husbryggeriet Jacobsen og likørdynastiet Peter F. Heering kigget over Atlanten mod cocktailbarer i New York og Los Angeles, hvor man har dyrket kombinationen af øl og likør i cocktails i mange år. Det har inspireret dem til et spændende samarbejde i form af en ganske særlig cocktail til nytårsfesten i samarbejde med den københavnske cocktailbar GILT.

For nogle lyder ølcocktails måske som et nyt, smart påfund, men idéen om at mikse drinks af øl er faktisk flere hundrede år gammel og opstod i 1800-tallets England. Her blev den første ølcocktail, Shandy, opfundet, og den er stadig fast inventar på enhver engelsk pub med respekt for sig selv. Nyfortolkninger af ølcocktailen har været en populær trend i USA i nyere tid, mens man også har eksperimenteret med fænomenet på tværs af Europa i mange år.

Ejer af de københavnske cocktailbarer GILT og Holmens Kanal, Peter Altenburg, har derfor for Husbryggeriet Jacobsen og likørdynastiet Peter F. Heering udviklet den eksklusive ølcocktail ”Cherry Blonde” til nytårsfesten. Ølcocktailen er udviklet med afsæt i den verdenskendte cocktail, Singapore Sling, og indeholder Cherry Heering, Jacobsen Saaz Blonde, gin, æggevider og citron.

”Bitterheden i Saaz Blonde og dens frugtige sødme arbejder fortrinligt med Cherry Heering, mens øllets bobler gør den livlig og frisk. Samtidig balancerer Saaz Blonde Cherry Heerings sødme for smagsløgene, mens æggehviderne skaber en luftighed, der gør, at man virkelig fornemmer ølskummet, mens subtile noter af citron på toppen sætter prikken over i’et”, forklarer Peter Altenburg.
Øllen er forbundet med ganske særlige traditioner i Danmark, hvorfor vi måske kan have hang til at være lidt forsigtige med at gå væk fra noget, vi kender så godt. Det er dog ikke noget, man skal være så bange for, fortæller Peter Altenburg. Ølcocktailen kombinerer nemlig det bedste fra to verdener på helt unik vis. På GILT har man, efter at ølcocktailen kom på menuen, oplevet stor efterspørgsel blandt gæsterne på den særlige kombination.

OPSKRIFT PÅ ”BLONDE CHERRY”
30 ml Cherry Heering
10 ml gin
20 ml Friskpresset citron 20 ml Æggehvide Jacobsen Saaz Blonde

Alle ingredienser (undtagen Jacobsen) hældes i en shaker. Shakes uden is i 5 sekunder, hvorefter is tilsættes og rystes hårdt i max. 10 sekunder. Herefter sis isen fra og hældes i et højstilket vin/champagneglas. Til slut toppes med Jacobsen Saaz Blond.