Så er det fredag, og weekenden står for døren. Måske er du så heldig at skulle have gæster til spisning, eller noget eftermiddagshygge. Hvad med at forkæle dem med en skøn pæretærte, der er super nem at lave og falder i de flestes smag. Vi giver dig her et bud på, hvordan en lækker pæretærte kan laves.
Du skal bruge:
4½ dl rørsukker
2 æg
1 spsk valnøddeolie
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
Kornene fra en vaniljestang
1 tsk friskrevet muskat
1 tsk friskrevet ingefær
1 dl rasp
5 pærer i tern
Friskrevet skal fra en økologisk citron
80 g valnøddekerner
Fremgangsmåde:
Pisk ægget sammen med sukker og olie. Kom bagepulver, kanel, nellike, vanilje, muskat, ingefær og citronskal i og bland det godt inden pæretern, valnødder og til sidst melet blandet i. Pensl tærteformen med valnøddeolie, og drys den med rasp. Fordel dejen i formen og bag den ved ca. 40 minutter ved 175 grader.
Du kan med fordel servere tærten med flødeskum eller cremefraiche.