CUIZINE

Musikkens Hus: Restauratøraftale indgået

SONY DSCEt større antal restauratører har deltaget i det samlede udbud om forpagtning af restaurant, kiosk, kantine og udskænkningssteder i det kommende Musikkens Hus. Vinder af udbuddet blev Aalborg-kokken Johan von Bülow, som med baggrund i et unikt og skræddersyet koncept for servicering af husets brugere blev valgt som den bedst egnede. I forbindelse med kontraktunderskrivelse udskrives en navnekonkurrence for den kommende restaurant.

Bygningen af Musikkens Hus går i disse måneder ind i sin afgørende slutfase. Store dele af huset er inden længe klar til indflytning og ibrugtagning – herunder det store restaurantområde i to etager vendt ud mod fjorden. Forpagtningen af restaurant med plads til 150 personer, kiosk, kantine, der dagligt skal servicere husets faste beboere, samt faste og mobile barer har været i udbud siden slutningen af 2012, og nu har en enig driftsgruppe valgt den bedst egnede forpagter:

– Forpagtningsaftalen er af enorm betydning for husets fremtidige succes, og derfor har vi haft en lang og meget grundig proces omkring udvælgelsen. Vi er meget glade for den store interesse, som udbuddet har haft hos både Aalborg-restauratører og restauratører fra andre dele af landet, og vi har fået mange gode og kreative bud på løsninger i tråd med det, vi gerne vil med huset. Til syvende og sidst har hele driftsgruppen dog været enige om, at det er den rigtige mand, vi nu har fundet til jobbet, forklarer adm. direktør Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus.

Valget faldt på Aalborg-kokken Johan von Bülow, der i Aalborg-sammenhæng senest har stået bag både Madkonsortiet og Nordens Folkekøkken, og det er erfaringerne fra en mere end 25-årig karriere som køkkenchef og restauratør, der nu kommer Musikkens Hus og dets kommende brugere til gode:

– Jeg er meget stolt over at være valgt til opgaven. Samtidig er det med en vis portion ydmyghed, at jeg har foreslået et koncept, der skal understøtte det meget store flow af mennesker, som vil komme i huset i løbet af døgnet. Musikkens Hus bliver et fantastisk hus i centrum af Aalborg, og jeg glæder mig til at være med til at løfte de store forventninger, der er til husets profil og drift, siger Johan von Bülow.

Johan von Bülow har foreslået et koncept, der er inspireret af både de franske brasserier og caféer, der har sine rødder tilbage til ”café procope”, der slog dørene op i 1686 som den første kaffebar i Paris. Dette udviklede sig siden til en unik cafétradition, der med tiden også omfattede prisbillig kvalitetsmad til de parisiske borgere. Caféerne og siden brasserierne har været kulturbærende i Frankrig, og her udviklede kunst og gastronomi sig i et samspil, som den nye forpagter er meget inspireret af:

– Vi er meget inspirerede af disse franske spisehuse, hvor der på en gang er en meget afslappet stemning og samtidig er fokus på høj kvalitet og gamle kokketraditioner. Vores mad vil være en kombination af dette og det nordiske køkken med et tvist – og så vidt muligt – lokale råvarer. Maden vil være lavet fra bunden og for en stor dels vedkommende være økologisk, fortsætter den kommende forpagter.

Forpagtningen omfatter en lang række services, der skal målrettes husets brugere gennem det meste af døgnet. Dagen starter med morgenmadstilbud og brunch, til frokost vil der være frokostbuffet, caféretter a la carte samt et udbud af moderne nordisk smørrebrød, og aftenkortet vil omfatte en fleksibel syv retters månedsmenu. Denne menu er bygget op omkring en fast skabelon for at kunne udgøre en tilpas stor variation samtidig med, at menuen bliver tilpas smal til at kunne være både effektiv, frisk og omkostningstilpasset.

I det hele taget er effektivitet, friskhed og høj kvalitet for pengene nøgleord for både Musikkens Hus og den nye forpagter. Eksempelvis vil det faste sortiment i caféen blive leveret ”a la minute”, og det vil sige, at de enkelte bestillinger produceres umiddelbart efter bestillingen, men at ekspeditionen er hurtig, effektiv og samtidig billig, så eksempelvis studerende også har plads i budgettet til en sandwich eller lignende.

Udover de faste tilbud til husets brugere skal Johan von Bülow forestå kantinedrift målrettet husets mange faste beboere, dvs. Det Jyske Musikkonservatorium, AAUs Institut for Musik, Aalborg Symfoniorkester samt det administrative personale for Musikkens Hus. Forpagtningen omfatter naturligvis også ad hoc forplejning ved specialarrangementer, møder, konferencer og events:

– Det er helt afgørende, at vi formår at målrette vores tilbud til de meget forskelligartede brugere, huset får. Vi skal have noget, der pris- og indholdsmæssigt rammer både den studerende og den kræsne koncertgæst, forklarer Johan von Bülow og fortsætter: – Ideen er at ramme alle målgrupper med vores syv retters menu. Koncertgæsten, den almindelige besøgende eller den gourmetsøgende kan således vælge fra to retter inkl. to glas vin til 250 kroner og op til syv retter inkl. vin til 750 kroner. Det er meget fleksibelt og høj kvalitet til en pris, du selv bestemmer afhængig af antallet af retter.

Navnekonkurrence

Samtidig med indgåelse af forpagtningsaftale udskriver Musikkens Hus og Johan von Bülow en navnekonkurrence for husets restaurant. Alle forslag bedømmes af en komité bestående af rådmand Anne-Dorte Krog fra Skole- og Kulturforvaltningen ved Aalborg Kommune, formand for driftsgruppen og kommende bestyrelsesformand for Musikkens Hus Christen Obel, adm. direktør Lasse Rich Henningsen, restauratør Johan von Bülow samt kommunikationsekspert Esben Lind fra Conexia PR. Alle kan deltage, og forslag skal indsendes senest den 15. maj 2013. Forslagene kan enten indtastes på Musikkens Hus’ Facebook-profil, på e-mail til mwn@musikkenshus.dk eller pr. post til Musikkens Hus, Godthåbsgade 8, 9400 Nørresundby.