En pesto kan laves på mange forskellige måder, og et godt tip er at prøve sig frem og tilsætte de krydderier og den mængde man synes om. Vi giver her et bud på en lækker pesto.
Ingredienser:
- Fire håndfuld af friske basilikumsblade (cirka 50-60 blade)
- Et lille glas olivenolie af god kvalitet
- Tre spiseskefulde revet ost
- To fed hvidløg
- En teske pinjekerner
- Et par saltkorn.
Skal du være virkelig professionel, kan ingredienserne blandes i en morter og ikke i en minihakker.
Brug kun bladene fra basilikumsplanten og ikke stilken. Det kan også give en bedre smag, hvis du tørrister pinjekernerne et kort øjeblik, inden du blander dem sammen med det øvrige.
Brug en god olivenolie.
Du kan vælge mellem parmesan-ost eller pecorino. Det er mest et spørgsmål om temperament, hvorvidt man foretrækker den ene, den anden eller en blanding af de to. Pas på med saltet eller undlad at bruge det. Parmesan og Pecorino-ostene er i forvejen meget salte.