CUIZINE

Kaffes gavnlige effekter

Kvinde sidder med kop kaffe - Kaffes gavnlige effekter | Cuizine
Billede: Arkivfoto

I følge Sundhed.dk drikker danskere gennemsnitligt 3-4 kopper kaffe om dagen. Det gør os til det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden. Men hvorfor drikker vi egentlig så meget kaffe, og hvad er kaffes gavnlige effekter på vores krop og sind?

Hvem drikker kaffe?

86 % af alle danske mænd er kaffedrikkere. Hos kvinder er det 76 %. Ifølge tal fra Kaffeguiden.dk forefindes kaffe i 98 % af alle danske hjem.

De gavnlige effekter af kaffe

Et moderat kaffeindtag skulle eftersigende have en lang række gavnlige effekter. Det er effekter, der varierer lige fra en lavere dødelighed til en beskyttende effekt imod eksempelvis hjertekarsygdomme, kræft og type-2 diabetes. Kaffes gavnlige effekter er mange ifølge de tilgængelige undersøgelser. Her skal det dog naturligvis nævnes, at det er med moderat indtag af kaffe, og at der er en vis usikkerhed forbundet med tallene på området.

Kaffe indeholder flere forskellige næringsstoffer. Mest kendt er nok koffein. Én kop kaffe indeholder omkring 100 mg koffein. Det er dette stof, vi kender fra at være energigivende og samtidig årsagen til, at mange foretrækker denne drik om morgenen. Koffein kan i store mængder forårsage hjertebanken og ekstra energi. Det kan derfor samtidig være en god idé for mange at begrænse kaffedrikkeriet om aftenen inden søvn.