CUIZINE

Hør til køkkenet fra Georg Jensen Damask

En hjælpende hånd i køkkenet – skønne køkkentekstiler i 100 % hør

Da Rikke og Kasper Salto startede med at arbejde sammen med Georg Jensen Damask, blev de med det samme begejstrede for den mangeårige historie, der karakteriserer Georg Jensen Damask – og for et særligt materiale, der helt tilbage i 1800-tallet prægede tekstilvirksomhedens arbejde; hør. Sammen med Rikke og Kasper Salto har Georg Jensen Damask været igennem mange prøver, før man fandt frem til den helt rette kvalitet og vævning. Resultatet er LINEN serien, som består af to skønne tekstiler til køkkenet, viskestykke og karklud – begge vævet i 100 % hør.

Historisk hør

I mange hundrede år har hør udgjort en betydelig del af Georg Jensen Damasks historie, og materialet har spillet en afgørende rolle i tekstilvirksomhedens oprindelse. Lige fra begyndelsen blev det derfor et omdrejningspunkt i samarbejdet med Kasper og Rikke Salto, at arbejde på, at få hør tilbage i kollektionen og skabe de mest effektive og slidstærke køkkentekstiler.

”I realiteten har vi i Danmark en lang tradition for at bruge hør i husholdningen – det har vi bare glemt. Men da vi begyndte at tale med Georg Jensen Damask, var det for os helt særligt at se hvilken stærk kobling, der er mellem Georg Jensen Damask og hørmaterialet”, fortæller Rikke Salto, og fortsætter, ”Hør har naturlige antiseptiske egenskaber som gør den helt ideel i køkkenet. Disse to produkter er derfor tænkt til hverdagsbrug – så vi kommer væk fra at tænke hør som forfinet og i stedet får det integreret i hverdagen. Sammen med Georg Jensen Damask har det været virkelig sjovt at koble vores input som designere med deres store database af know-how og kendskab til materialer og vævning”.

Den nye LINEN-serie binder fortid og fremtid sammen, og kombinerer et enkelt og moderne udtryk med den mangeårige erfaring med hørvævningen, som Georg Jensen Damask har samlet på. LINEN-serien i 100 % hør passer perfekt til køkkenet på grund af materialets naturlige antiseptiske egenskaber. Derudover absorberer og frigiver hør fugt hurtigere end andre tekstiler, hvilket sikrer både LINEN karklud og viskestykke exceptionelle tørreevner og gør dem nemme at vride op.

Både viskestykke og karklud kommer i de tre flotte og afdæmpede nuancer Blue Shadow, Light Grey og Dark Grey. LINEN viskestykke koster 140,- pr. styk for størrelsen 50×70 cm. LINEN karklude koster 120,- for to stk. i størrelsen 35 x 35 cm.
LINEN karklud og viskestykke forhandles i Georg Jensen Damask profilbutikker landet over og på damask.dk. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 75 52 27 00.