CUIZINE

En nem og skøn sommermenu med rødspætte, tomatsalat og jordbær

Sommeren er højsæson for de mere lette måltider, der på mange måder oser af dansk sommer. Lav en stor skål med friske grøntsager, tilbered nyfanget fisk og slut det lækre måltid af med en let dessert i form af søde jordbær.

En ide til en lækker sommermenu kan være en helstegt rødspætte, f.eks. med nye kartofler og en skøn tomatsalat.

Menu til cirka 4 personer:

Forberedelsestid: ca. 20 min.

4 rødspætter
4 spsk. Rugmel
1 spsk. koldpresset rapsolie
2 spsk. smør
salt og peber

Tomatsalat:
800 g modne tomater
1 agurk
225 g fetaost
1 spsk. vineddike
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Tilbehør:
1 håndfuld krydderurter
kogte nye kartofler

Skær tomaterne i både og agurken i tern. Vend tomaterne med agurk og smuldret fetaost. Dryp eddike og ekstra jomfruolivenolie over, og krydr med salt og peber.

Rens rødspætterne, og dup dem tørre med køkkenrulle og vend dem i melet.

Varm olien på en pande og tilsæt smørret. Steg fiskene i ca. 3-4 min. på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Tilføj friske krydderurter, og server med kartofler.

Server til dessert en lækker jordbærdessert. Denne dessert er muligvis sommerens hurtigste.

Skyl og nip 1 bakke danske jordbær (ca. 500 g). Fordel jordbær og 4 store spsk. Mascarpone i 4 skåle. Pynt til sidst med frisk mynte og dryp en smule flydende honning over.