CUIZINE

Måltidskasser: 360.000 danske husstande får allerede leveret den sunde og varierede kost direkte til døren

Måltidskasseordninger er de seneste år steget helt enormt i popularitet, men forbrugerne mangler overblik. Nu forsøger en ny postnummer-baseret sammenligningstjeneste at skabe klarhed over markedet for måltidskasser der, hvor forbrugeren bor.

I hverdagen stresser vi ofte rundt fra morgen til aften og det kan være svært at opretholde balancen mellem familie og arbejde samtidig med, at man opretholder en sund og varieret kost. De seneste år har abonnementer på måltidskasser spredt sig blandt danskerne og ifølge en gallupundersøgelse køber 360.000 husstande allerede måltidskasser, der leveres direkte til døren (Kilde: Index/DK Gallup 2. halvår 2016).

”I min familie har vi forsøgt med nogle forskellige måltidskasse-løsninger, men har fundet det svært at overskue og sammenligne mulighederne der, hvor vi bor,” forklarer Mark Andersen, far til to og idémand bag www.findmåltidskasse.dk. Hjemmesiden har, som den første i landet, udviklet en postnummer-baseret søgefunktion, der informerer forbrugeren om præcis, hvilke måltidskasser og leverandører, der findes i deres område.

”På overfladen dominerer ganske få leverandører markedet, men når man graver lidt dybere finder man nogle utrolig spændende muligheder begrænset helt ned til mindre lokalområder. Vi ville gerne give folk mulighed for at få et klart overblik over, hvilke måltidskasser der er tilgængelige i deres nærområde. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at hvis man researcher mulighederne lidt, så kan der nemt være flere tusinde kroner at spare”, fortsætter Mark Andersen.

Grønne tider og digitale muligheder

En sund og varieret kost betyder uendeligt meget for livskvaliteten og det er fælles for de danske måltidskasser, at de har et stort fokus på sundhed og ernæring. De leveres med opskrifter, der fritager kunderne fra den tidstunge opgave, det kan være at finde på nye retter og opretholde en sund og varieret madplan uden for mange forarbejdede madvarer.

Det antages, at op imod 1/3 af alle indkøbte madvarer i husstanden ender i skraldespanden, hvilket primært skyldes, at de sælges i bundter større end dit behov. Måltidskasserne leveres derimod med nøjagtig afmålte råvarer, derfor oplever størstedelen af måltidskassekunder faktisk et formindsket madspild.

De færre indkøbsture reducerer i stor grad også tendensen til impulskøb og de udførlige opskrifter gør det nemt at udvide dine madlavningsevner og tilberede retter med ukendte råvarer. På den måde er selv den mest uerfarne og idéforladte kok sikret en sund og varieret kost.

Selvom det ofte lader sig gøre at skaffe indholdet fra en måltidskasse lidt billigere i det lokale supermarked, så er pointen netop, at du slipper for at bruge tid på det. I vores travle hverdag kan det være guld værd at kunne spare turen i supermarkedet og i stedet få leveret ingredienser lige til døren.