CUIZINE

Kæmpe mad-skandale i Danmark

De danske detailvirksomheder har fået besøg af Fødevarestyrelsens Rejsehold, der har foretaget en undersøgelse af olivenolier. Resultatet var chokerende for forbrugeren.

Når du køber ekstra jomfru olivenolie, skal du tænke dig en ekstra gang om nu. Undersøgelsen viser nemlig at der indeholdte ikke mindre end 35 forskellige typer ekstra olivenolie og ud af de 35, var det kun 6 der rent faktisk var ekstra jomfru olivenolie.

Her fortæller chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosemark om fundet: ”Det ser bestemt ikke godt ud. Faktisk står det meget skidt til. Vi har udtaget 35 typer ekstra jomfru olivenolie til laboratorie-analyse og smagsanalyse på et spansk laboratorium. Kun de seks var faktisk ekstra jomfru olivenolie,« og fortsætter: ”12 af olivenolierne skulle være af så dårlig kvalitet, at de ikke må sælges til forbrugerne, fordi de ikke egner sig som menneskeføde. Olierne er ikke decideret farlige, men af meget ringe kvalitet” via Ekstrabladet.

Både Coop, Dagrofa og Dansk Supermarked vil undersøge sagen nærmere.