Frøsnappere (ca. 10 stk.)
Ingredienser
Dejen
75 gram smør
1 dl mælk
40 gram gær
50 gram fuldkornsmel
250 gram hvedemel
1/2 tsk. salt
en del blå birkes
en del sesam
Remoncen
125 gram smør
4 spsk. Rørsukker
Fremgangsmåde
Smelt smør og bland det med mælken. Når blandingen er afkølet (så den ikke ødelægger virkningen af gæret) tilsættes salt, gær fuldkornsmel og hvedemel. Bland godt sammen. Ælt dejen i ca. 5-7 minutter.
Bland remoncen, ved at blande smør og sukker.
Hæld godt med hvedemel på et bord, og rul så dejen ud til et aflangt firkantet stykke, dejen skal være smidig og ca. 3-4 mm.
Remoncen smøres ud over dejen og noget af birkes og sesam hældes ud over. Fold dejen ind over sig selv en enkelt gang, og skær så ud i aflange stykker.
Hæld lidt mere birkes og sesam ud over og vrid dejen 2 gange. vend frøsnapperen i nogle af de frø, der er faldet på bordet, og læg dem på bagepladen. Hæld endnu mere birkes og sesam ud over.
Lad dem hæve en time under viskestykke 1 times tid.
Sprøjt eller pensl frøsnapperne med vand og bag dem i en forvarmet ovn 15-20 minutter ved 200 grader. Kig til dem og se hvornår de er lækkert gyldne.
Server dem med lidt god ost til eller bare som de er. Se flere opskrifter på brødet.dk.
Kilde: http://www.broedet.dk/