CUIZINE

Fjordrejer en stor delikatesse i Danmark

I Danmark er fjordrejen betegnet som en stor delikatesse, hvorimod i resten af verden har folk svært ved at forstå begejstringen for denne lille reje.

Fjordrejer sæsonen går fra april til oktober måned. Det er temperaturen der er den afgørende faktor for, hvornår ruserne kan komme ud.

Fjordrejer kan også bestilles allerede pillede, hvis man selv gerne vil undgå besværet. Men er så også at se på prisen, der er dog heldigvis andre måder at indfange rejens smag på end ved at spise den kogt og pillet.  Man kan f.eks. vælge at lave en bisque på skallerne, her er det så vigtigt at huske at blende rejesuppen inden man sier den, så man får alt smag ud på en let og mere overkommelig måde.

Ved de fleste opskrifter er der dog tale om pillede fjordrejer, hvilket også er den mest krævende. At få en fjordrejemad kan være en ekstravagant oplevelse og nydelsen er ekstra stor, hvis man selv har pillet rejerne.

Kilde: http://www.gastro.dk/opskrifter/ravarer/fjordrejer-en-lille-stor-delikatesse/