CUIZINE

Et ungt team med Sans for god smag og detaljer

I midten af Aalborg, i den lille sidegade Sankelmarksgade lige ved Aalborg Teater ligger restauranten Sans. Restauranten er ganske ny, den åbnede i november 2011, så den runder snart et års mærket. Indehaverne er Lasse Holst og Rune Christensen på henholdsvis 23 og 30 år.

Tekst: Maria Jakobsen &  Foto: Marie Knap

Til trods for deres unge alder er de begge ’gamle i gårde’ indenfor restaurationsbranchen, Rune har efterhånden været i branchen i 15 år og Lasse startede allerede som 15 årig. De to arbejdede tidligere sammen på Brasserie Mundgott og talte ofte om, at det kunne være spændende at starte op som selvstændige sammen. Både Lasse og Rune havde nemlig altid haft en drøm om, at blive selvstændige.

Da Brasserie Mundgott lukkede i september 2011, øjnede de chancen, og Rune fik kontakt til Lasse, som på det tidspunkt var skibskok på Crown, og eventyret var klar til at begynde. Da de blev præsenteret for de skønne lokaler i Sankelmarksgade, var der ingen tvivl – her skulle deres nye restaurant ligge. Pludselig var det en realitet, de to var nu restaurantindehavere. Efter en hård og til tider sej kamp med blandt andet offentlige instanser, som ikke var så nemme ’at danse med’, lykkedes det endelig de to at få foden under egen disk, og den 26. november 2011 slog de dørene op til Restaurant Sans.

Et godt team

Fra tiden på Mundgott blev det klart at Lasse og Rune arbejdede rigtig godt sammen. Som kokke fungerede de bare godt sammen, som Rune forklarer:

-Jeg går rigtig meget op i, at tingene skal smage godt. De forskellige smagsvarianter skal passe godt sammen, så vi får den ypperste smagsoplevelse frem, hvor jeg derimod godt kan være en smule mere sjusket når det kommer til anretningen, og her er Lasse så mere kreativ. Dermed ikke sagt, at Lasse ikke går ligeså meget op i smagen som mig, men vi komplementerer bare hinanden rigtig godt, fortæller Rune.

De var derfor sikre på, at de to som et team ville kunne fungere, og sådan udsprang hele ideen om Sans. Den grundlæggende idé bag Sans, var at skabe en restaurant, hvor der kræses om gæsten, maden og vinen til en pris, hvor alle kan være med. Det var vigtigt, at konceptet blev så enkelt som muligt, og at folk føler at her er der plads til alle.

-Vi vil servere rustik og lækker mad, som er helt nede på jorden, forklarer Lasse. Med det mener vi, at det er enkel mad med få komponenter, så vi på den måde lader smagen træde i karakter. Det skal smage, og derfor benytter vi os af sæsonens grøntsager for at få den mest intense smagsoplevelse.

På Restaurant Sans, er der  ingen hovedretter til over 200 kroner, men stadigvæk bliver der ikke slækket på de gode råvarer, blandt andet får de deres kød fra Himmerland Kvæg. Vi vil helst have alt lokalt, hvis det kan lade sig gøre, fortæller Rune.

Mange arrangementer

Hos Sans kan man dermed få rigtig god mad til forholdsvis billige penge. De hyggelige omgivelser i restauranten byder også på en lækker gårdhave. Hver fredag og lørdag i juli måned, er der mulighed for en hyggelig middag i gårdhaven, her byder Sans nemlig på champagne og skaldyr.

-Vi har også planer om live musik i gården hen over sommeren, fortæller Rune og Lasse. Men det kommer selvfølgelig an på, om vejret vil være med os. Vi krydser derfor fingre for, at det gode vejr snart viser sig, så vi kan tilbyde vores gæster at sidde i gården og nyde sommeren med et glas vin, øl eller en cocktail i hånden, fortæller Lasse, mens Rune nikker samtykkende.

Hen over efteråret er der også allerede lagt planer for diverse arrangementer i restauranten. Et af tiltagene er en winemakers dinner, hvor en vinproducent kommer og fortæller om vinene, alt imens man sidder og nyder en lækker middag.  Derudover er der planlagt en romsmagning i samarbejde med en vin forretning, hvor Sans vil servere noget mad der passer til rommen.

Hos Sans har man forsøgt at ramme en stil, som ikke findes i Aalborg. Vi prøver, at ramme det nordiske islæt med franske traditioner, fortæller Rune. Hvert kvartal skifter vi vores menu, så den hele tiden passer til de råvarer vi har til rådighed i sæsonen.

Sans har fire ansatte, der  alle er udlærte indenfor deres fag. Det er et vigtigt element for Lasse og Rune at have med.

-Vi ønsker at vores personale skal være faglærte eller i lære, for at de på den måde bedre kan vejlede vores gæster, fortæller Lasse.

Hos Restaurant Sans i Sankelmarksgade er det tydeligt, at de to unge mænd virkelig brænder for restauranten. Det er deres helt store passion, og der bliver knoklet mange timer om ugen for at udleve drømmen. Sans har også åbent til frokost, så der er altid mulighed for at få en lækker middag og en dejlig oplevelse enten i restauranten eller i den skønne gårdhave.