Ny øl-type feder halvt så meget

9d95f9_3-TeeDawn-Lowcaholic

Der er godt nyt til danskere med et nytårsfortsæt om at sænke alkohol- og kalorieindtaget i 2015. Nu lanceres en serie øl der byder på en halvering af kaloriemængden uden at gå på kompromis med smagen.

Det Dansk-Bayerske øl-initiativ TeeDawn lancerer en serie øl med blot 70% kalorier pr. flaske, hvilket er mindst 40% mindre end normalt. Projektet er som det eneste i verden specialiseret i Lowcaholic® øl beretter initiativtager Henrik Wiese:

”Vi er grundlagt på en irritation over at vi forbrugere er henvist til enten sjusket non-alkoholisk øl eller til stærk øl der gør os bøvede og tilmed feder. Vi ønsker at bygge en velsmagende og klog bro mellem det høj-alkoholiske og det non-alkoholiske øl”.

Alkohol og kalorier er tvillinger
Med en markedsandel på 80% dominerer Pilsner-typer det danske marked. Salget af det stærkere special-øl er imidlertid stigende og udgør nu 15%. De færreste er imidlertid opmærksomme på at alkohol og kalorier følges ad. En flaske special-øl på 33cl indeholder således nemt 180-200 kalorier, mens en almindelig pilsner indeholder 120-130 kalorier. De nye lowcaholic øl fra TeeDawn er helt nede på 70 kalorier.

Håndbrygges i Bayern
I et tæt samarbejde mellem Danske og Bayerske brygmestre samt restaurantbranchen er det lykkes at skabe en serie velsmagende øl på blot 2,5-2,7%. Henrik Wiese fortæller om jagten på den gode smag:

”Vi har brugt mindst 10.000 timer på at afdække og analysere bryggerikompetencer i alle Europas store øl-nationer. I Bayern lykkes det os at finde en håndfuld små slotsbryggerier som kan og vil brygge velsmagende, naturlige og rene øl med et moderat alkoholindhold. De store bryggerier gider ikke fordi det er for dyrt og besværligt”.

Sådan sparer du på kalorierne når du nyder øl
TeeDawn har udviklet 5 nemme huskeregler som kan hjælpe øl-glade danskere med at spare på alkohol og dermed kalorie-indtaget:
Check altid øllets alkoholprocent.
Drik kun øl i 33 cl. Flasker eller en lille fadøl.
Søg Lowcaholic (2,5-2,8%) eller non-alkoholisk (max 0,5%)
Nyd øl i små eller mellemstore vinglas.
Supplér med vand.

Se flere artikler

Mest læste