Bor du i lejlighed, med begrænset plads? Bakker du ind på badeværelset, fordi der simpelthen ikke er plads til at vene rundt derinde? Er din sofa og seng det samme møbel? Er der kun plads til én i dit køkken? Så er du i nøjagtigt samme situation som, så mange andre danskere.

Det giver naturligvis udfordringer, når man ønsker at renovere eller modernisere sin lejlighed. Det gælder ikke mindst for køkkenet, der ofte er en af de store syndere, når det kommer til pladsspild. Men hvad nu hvis det kan lad sig gøre at have et lækkert gourmetkøkken, på ganske få kvadratmeter? Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk nemmere end man skulle tro.

Det handler om at bruge den plads man har fornuftigt, og skaffe sig af med alt det, der ikke har nogen praktisk funktion. Nedenfor vil du finde en række tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit lille køkken.

Lyse farver

Først og fremmest kan det anbefales at man bruger lyse farver, når man laver køkken. Lyse farver gør rummet ”større” og giver en behagelig atmosfære at arbejde i. Det behøver ikke nødvendigvis være hvid, selvom det er en optimal farve, når man vil have en rummelig fornemmelse i et lille rum. Mørke farver er fuldstændig no-go, da det vil få rummet til at skrumpe.

Fjern lågerne

Hvis du fjerner lågerne på køkkenskabene, vil du opleve en fornemmelse af rummelighed og lethed. Man skal heller ikke tage hensyn til, om lågerne kan åbnes helt i det lille rum. Desuden er det er det dejligt rustikt når man har frit udsyn til alle ens køkkensager. Hvis man virkelig gerne vil have skjult tingene, kan benytte forhæng i stedet for, det givet et let og hyggeligt indtryk, og er et glimrende alternativ til skabslåger.

Fjern det gamle komfur

Ved at fjerne det gamle komfur, kan du spare en masse plads og åbne op for nye oplevelser. En indbygningsovn sparer både plads og får ovnen op i en behagelig højde, til arbejdet. Desuden kan man nemmere få plads til ovnlågen i et smalt køkken. Se udvalg af ovne her og bliv inspireret. Behøver du virkelig 4 kogeplader? Eller kan du nøjes med to. En mindre kogeplade, med to blus vil ofte være nok til enlige eller par.

Hjemmegourmet

Der er virkelig mange gode muligheder for at få et gourmetkøkken, selvom pladsen er begrænset. Men så vil man jo også gerne have noget at bruge det til. Med madkasser fra retnemt.dk kan man få tilsendt en kasse med friske råvarer til en fornuftig pris. Dermed kommer man godt i gang med, at være den gourmetkok som det nye køkken passer til. Kasserne er udfærdiget i samarbejde med en række af Danmarks bedste kokke som Thomas Herman og Gorm Wisweh og indeholder gode og sunde råvarer til en hyggelig gourmet middag. Se en masse Opskrifter på retnemt.dk og kom godt i gang med dit nye køkken.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *