d8ad95_photo_4_1_

Peter Svenningsen er mandag d. 1.december i London kåret som verdens bedste til at lave fyldte chokolader. Han var outsider, og ny i chokoladebranchen, men slog alle de etablerede chokolatier og vandt “konge” kategorien; mørk chokolade med ganache ved The International Chocolate Awards World final 2014.

8a3615_photo_3

Da Peter Svenningsen blev udtaget til at deltage i verdensmesterskaberne i chokolade, efter overraskende at have vundet de skandinaviske mesterskaber, The International Chocolate Awards Scandinavian Regional Competition, var det med ærefrygt og stolthed over at skulle konkurrere med de etablerede og kendte chokolatier fra hele verden. Men outsideren, og begynderen, i chokoladebranchen, overraskede alle og blev verdensmester i “konge” kategorien mørk chokolade med ganache (fyldet). Desuden vandt han to sølv i samme kategori.

98e620_photo_1_1_

Gik “all in”

Jeg er overrasket og meget stolt af at have slået stjernerne i chokoladebranchen. Jeg gik “all in” ved ikke at gå kompromis med mine chokolader. Enten ville jeg falde helt igennem, eller så ville jeg nå til tops. Det er helt vildt og god timing i forhold til, at jeg er ved at etablere mig i chokoladebranchen, fortæller Peter Svenningsen fra Svenningsen Chokolatier.
Peter Svenningsen begyndte at interessere sig for chokolade for 10 år siden. I 2008 tog han en chokolatier uddannelse, mest af interesse og som hobby, men for to år siden kvittede han sit job som grafiker og begyndte at etablere sig som chokolatier med egen produktion.

fd907b_photo_5

Chokolade baseret på vand

Ud over høj kvalitet i både chokolade og ganache er Peter Svenningsens chokolader unikke, da chokoladen er baseret på vand og ikke smør og fløde som andre chokolader. Peter svenningsen er en af de få i verden, som laver chokolade baseret på vand.

Fyldet i Peter Svenningsens chokolader er også unikke, da det er baseret på friske, lokale sæsonbetonede råvarer, som han selv indsamler i den nærliggende natur.
Da Peter Svenningsen begyndte som chokolatier for kun 2 år siden var ambitionen at lave verdens bedste, fyldte chokolader, som udelukkende er baseret på rene og naturlige råvarer uden smør, fløde og tilsætningsstoffer. Den drøm er netop gået i opfyldelse.

Comments are closed.