Pandekager er oplagte at nyde hele året og er elsket af store som små – og så er pandekagerne en af de få retter, der gør sig godt som både morgenmad, dessert og aftensmad alt efter hvilket fyld, der kommes i.

I den eksklusive kobberserie fra Blomsterbergs finder du naturligvis også en kobberstegepande, der ikke bare gør det let at opnå et perfekt resultat, når du fx bager pandekager – det gør også pandekagebagningen til en næsten æstetisk oplevelse, hvor den lyse pandekage funkler i kobberets skær.

Mette Blomsterbergs opskrift på pandekager tager udgangspunkt i det søde køkken samt de bedste ingredienser – resultatet er en klassisk pandekage, der smelter på tungen hvad enten de spises natural eller med is, syltetøj og sukker.

Mette Blomsterbergs pandekager: Ca. 10-20 stk.

Dej
Korn af 1/2 polynesisk vaniljestang
65 g lyst rørsukker
100 g hvedemel
3 æg, str. L
65 g smør
1/4 l letmælk

Desuden 1 stk. paletkniv, 25 cm
1 stegepande – evt. Blomsterbergs kobberpande

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med mel og resten af sukkeret og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.

Tag Blomsterbergs Stegepande 20 cm i diameter, og smelt smørret på den. Pisk det smeltede smør i æggemassen lidt ad gangen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.

Kom dej på samme pande, vip den, så dejen fordeler sig og steg pandekagerne ganske kort ved god, stærk varme, til de tager farve.

Vend og gentag på den anden side.

Bag resten af pandekagerne, og server dem med god is, marmelade og/eller sukker.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *