Sommeren er på vej, så pak picnickurven

 

Sommeren er på vej. Så pak picnic kurven, tag tæppet under armen og ud og nyd det dejlige danske sommervejr.

Bag nogle lækre rugsandwichboller og fyld dem med lækkert pålæg, så er du klar til en dag i det grønne.

Rugsandwichboller
ca. 14 stk.

  • 1 dl kærnemælk
  • 4 dl varmt vand
  • 3 tsk. fint havsalt
  • 2 spsk. bygmaltsirup
  • ca. 10 g gær
  • ca. 350 g rugmel, gerne svedjerug
  • ca. 450 g bagestærkt hvedemel
  • birkes (eller rugmel) til at drysse over bollerne

Rør kærnemælk, vand, salt og sirup sammen. Tilsæt gær og rugmel. Rør hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen meget grundigt og længe, indtil den er fin, blank og slipper fingre og skål. Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve køligt (10-12 grader) natten over.

Tril dejen til to pølser, og del hver pølse i syv stykker. Tril/form hver bid til en oval bolle. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og pensl dem med vand. Drys birkes eller rugmel over, og dæk dem med plastfilm. Lad dem hæve på et lunt sted til mindst dobbelt størrelse (2-3 timer).

Bag bollerne i en 225 grader varm ovn i ca. 18 min. Stænk dem med vand et par gange undervejs.

Lad bollerne køle af på risten og læg dem i plasticposer, indtil de skal bruges. I posen bliver de lidt blødere og nemmere at bide af.

Bollerne kan dybfryses. Tø dem op i posen (ved på køkkentemperatur) når de skal bruges.

 

Kilde: http://www.fri.dk/gastronomi/weekendmad-lav-laekre-sandwiches-til-skovturen

Se flere artikler

Mest læste