Winter is coming. Snart lokker hyggen inden døre med familie og gode venner. Det giver anledning til at tænke i lækre drinks og cocktails, der både smager og varmer, når mørket og kulden trænger sig på. Grant’s, Hendrick’s, Monkey Shoulder og Tullamore D.E.W. giver her deres bud på varmende vintercocktails, som byder gæsterne på krydrede, friske eller varmende smagsoplevelser.

Mr MACAWBER’S GIN PUNCH er en varm og underholdende fornøjelse. Kombinationen af Hendrick’s Gin sammen med appelsin, kanel og nelliker skaber en anderledes cocktail. Samtidig tilfører Maderia-vinen drinken en krydret kontrast til de søde strejf fra ananas og honning. Når drinken serveres i en sjov te-kop får gæsterne en overraskende oplevels, der passer godt til mørke aftener.

  • 400 ml. Hendrick’s Gin
  • 400 ml. Madeira vin
  • 2 tsk. brun farin
  • 6 store citroner og appelsinspåner
  • 1 skive appelsin
  • 1 frisk ananas
  • 4 tsk. honning
  • Saften af to citroner
  • 3 stk. nelliker
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1 tsk. kanel

Bland ingredienserne i en gryde og lad simre i 20 – 30 minutter. Smag til med citron eller honning afhængigt af, om du ønsker en syrlig eller sød smag. Server drinken i tekopper. Velegnet til at blive genopvarmet.

 

HOT BUTTERED MONKEY er en luksuriøs, varm whisky-cocktail, som smager både cremet og lækkert.

  • 2 stk. cremet Fudge (30-40 g).
  • 5 cl Monkey Shoulder.
  • 1 stor kanelstang.
  • 1-1,5dl kogende vand

Placer fudgen i bunden af glas eller krus, der kan tåle varme. Hæld halvdelen af det kogende vand i og rør rundt med kanelstangen. Tilsæt det kogende vand lidt efter lidt indtil fundgen er opløst. Rør Monkey Shoulder i, pynt med kanelstand og server. Tip. Køb en cremet fudge af den lidt mere luksuriøse variant for de bedste resultater.

 

APPLE D.E.W. er en varm vinterdrink med whiskey og æblecider, som går perfekt til en aften foran brændeovnen og hyggeligt selskab. Æblerne komplementerer den irske whiskey særdeles godt.

  • 50ml Tullamore D.E.W.
  • 75ml Æblecider
  • 10ml Citronsaft
  • 10ml Appelsinjuice
  • 10ml Ahornsirup
  • Pynt med en hel kanelstang

Bland alle ingredienserne og varm dem op. Server i et whiskyglas og pynt med en hel kanelstang.

 

IRISH GLÖGG er en ny version af den traditionelle glögg, som viser, at man med fordel kan spæde glögg med en god whiskey.

  • 1 flaske hvidvin
  • 2 stk. kanelstænger
  • Skal af 1 appelsin
  • 5 stk. nelliker
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 tsk hele kardemommefrø
  • 1 kop sukker
  • 1,5-2 kopper Tullamore D.E.W.
Hæld vin, krydderier og sukker i en kasserolle med låg. Lad det koge forsigtigt og derefter simre ved lav varme i ca. 20 minutter. Stil til side og lad det køle af. Si krydderierne fra og tilsæt whiskey. Opvarmes forsigtigt og serveres med mandler og rosiner i et fint glas, der tåler varme.

 

IRISH ESPRESSO er en variation af den klassiske Irish Coffee og en perfekt afslutning på et godt måltid.

  • 20 ml. Tullamore D.E.W.
  • 10 ml. kaffelikør
  • 10 ml. pisket flødeskum
  • Pynt med hele kaffebønner
Bland Tullamore D.E.W. og kaffelikør sammen i en mixer. Rør rundt og hæld op i shots-glas. Top hvert shot med flødeskum og pynt med kaffebønner
RED SNAPPER er en forfriskende drink, som med ingredienser såsom tabasco og peber samtidig kan bidrage til at få varme og glød i kinderne.
  • 45 ml. Hendrick’s Gin
  • 90 ml. tomatjuice
  • 15 ml. citronsaft
  • 2 dråber tabasco
  • 2 dråber Worcester Sauce
  • Et stænk risvinsolie
  • 1 knivspids salt, sort peber, sellerisalt og sellerifrø
  • 5 ml. Ruby Portvin
  • 1 tyndskåret skive agurk og lidt basilikum til at pynte med

Kom alle ingredienser i et glas med is og rør rundt. Strain op i et køligt long drink glas og top med et tyndt lag portvin.

 

GRANT’S OLD FASHIONED er en klassisk cocktail og Don Drapers favoritdrink. En skøn forfriskning, der varmer godt. Mange har nydt denne cocktail siden den blev opfundet tilbage i midten af 1880’erne.

  • 50 ml Grant’s Whisky
  • En skive appelsin
  • Et stænk angostura bitter
  • Sukker eller sukkersirup
  • Pynt med en twistet appelsinskal

Mas saften ud af en skive appelsin ned i et glas. Tilsæt et stort stænk angostura bitter og tre isterninger. Tilføj først 15 ml Grants whisky og rør godt rundt. Tilføj derefter to ekstra isterninger og yderligere 15 ml. Grants whisky. Rør godt. Tilsæt yderligere 2 isterninger, sukker eller sukkersirup, de resterende 20 ml. whisky og rør godt rundt. Pynt med en twistet appelsinskal.

 

IRISH COFFEE er klassikeren, som alle tænker på, når whiskey og kaffe bliver nævnt i samme sætning. Den luner og smager dejligt efter et hyggeligt måltid.

  • 4 cl Tullamore D.E.W.
  • 1 tsk brun farin
  • 10 cl friskbrygget varm kaffe
  • Toppes med 1-1,5 cm pisket flødeskum

Kom whiskey i en kop eller tykt glas, tilsæt den varme kaffe og 1 stk. brun farin og top op med flødeskum.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *