Global Tours lancerer guidede vinrejser til det nye tyske rødvinsparadis, Ahr, der ligger i Eifel-bjergene lidt syd for Bonn

Alle danskere med interesse for vin får nu en enestående chance for at opleve et ægte tysk “Weinwunder” på allernærmeste hånd – og for at dele denne oplevelse med andre ligesindede.

Global Tours i Aalborg lancerer nemlig guidede vinrejser til det nye tyske rødvinsparadis, Ahr, efter et koncept, der på alle måder er skræddersyet til sande vinnørder.

Turene arrangeres som kør-selv-rejser på grund af den relativt korte afstand, og fordi bilerne giver den enkelte deltager mulighed for at købe en masse vin med hjem og for at udforske området på egen hånd. Under opholdet vil en guide med stort Ahr-kendskab stå til disposition med tips og gode råd om alle områdets muligheder, og der er arrangeret besøg hos hele seks af Ahrs absolut førende vinproducenter, hvor der vil være mulighed for møde vinbonden personligt og for at smage og købe de sjældne vine.

Ahr betegnes som det nye tyske rødvinsparadis og er især interessant for alle de rødvinskendere, der forguder pinot noir-druen og Bourgogne. Den globale opvarmning har flyttet grænserne for, hvor pinot noir-druen yder sit optimale, og de ekstra varmegrader har medvirket til, at Ahr hen over de seneste 30 år har oplevet en helt enestående udvikling i vinenes kvalitet og i dag er på niveau med Bourgogne. Nye dyrkningsmetoder, overgang til barrique-lagring og ekstremt stejle vinmarker har også bidraget til udviklingen. Den samlede vinproduktion i området er dog stadig mikroskopisk, så stort set samtlige flasker sælges via dørsalg til de mange store Mercedes´er, der kommer fra det nærliggende Ruhr-område og fylder bagagerummet op med de gyldne dråber. Derfor når vinene (og kendskabet til dem) næsten aldrig uden for lokalområdet.

Ahr ligger i Eifel-bjergene lidt syd for Bonn, blot cirka 600 km fra den dansk/tyske grænse. Området er også et sandt mekka for naturelskere og motionister. Floden Ahr bugter sig romantisk gennem et billedskønt landskab, hvor de dramatiske klippeformationer og små idylliske landsbyer ligger som perler på en snor. Dette næsten ubeskriveligt smukke landskab indeholder et imponerende netværk af vinvandrerveje, løberuter og cykelstier, der følger floden Ahr og er forbundet via en lille lokal jernbane.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *