Den 20.-28. oktober fejrer Phuket den årlige Phuket Vegetarian Festival. Her ærer øens kinesiske samfund sine guder ved at spise vegetarisk og gennemgå barske – og ofte blodige – ceremonier. På luksusresortet Banyan Tree Phuket kan gæster tage del i festlighederne med en særlig vegetarmenu og en guidet tur rundt på øen til de steder, hvor festlighederne finder sted.

Gæster på luksusresortet Banyan Tree Phuket på den thailandske feriefavorit Phuket kan den 20.-28. oktober opleve en helt særlig del af øens kulturhistorie, når det kinesiske samfund på Phuket endnu engang fejrer den årlige Phuket Vegetarian Festival.

 
Festivalen menes at være startet på Phuket i 1800-tallet af en gruppe kinesiske operasangere, som under deres ophold på øen blev smittet med malaria, der dengang var en livsfarlig sygdom. For at blive raske gik gruppen på en streng vegetarisk diæt, mens de bad til de ni kejserlige guder – og til alles overraskelse blev de raske. Dét fejrede man med en stor fest – der i dag er blevet til Phuket Vegetarian Festival.

 
Vegetarmad og blodige ceremonier

 
Under festivalen, der finder sted i den niende måned i den kinesiske kalender, skal de lokale festivaldeltagere igennem ni dage følge en udrensende, vegetarisk diæt.

 
Derfor serverer Banyan Tree Phukets anmelderroste thai-restaurant, Saffron, i perioden 18.-30. oktober en særlig vegetarisk menu, der giver besøgende mulighed for – bogstaveligt talt – at få en bid af traditionerne.

 
Samtidig har resortets gæster under festivalen mulighed for at komme med på en særlig guidet tur til de steder på øen, hvor festlighederne finder sted. Her kan man bl.a. opleve de – til tider gruopvækkende – ceremonier, der afholdes for at påkalde gudernes opmærksomhed. Ceremonierne, der ikke er for sarte sjæle, tæller alt fra at gå på gløder til at pierce sig selv – bl.a. kan man opleve mænd og kvinder stikke spyd og knive igennem kinderne. Handlingerne menes at påkalde de kinesiske guders beskyttelse.

 
Vil man spise vegetarmad sammen med de lokale under festivalen, kan man kigge efter madboderne med gule flag og røde bogstaver.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *