Når Danmark Spiser Sammen løber af stablen i november, er der fokus på de indendørs spisefællesskaber i en tid hvor mørket sænker sig udenfor. Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der endnu engang står bag kampagnen, men for særligt ét af medlemmerne rækker initiativet langt ud over uge 45.

Hos den københavnske iværksættervirksomhed TastePlease arbejder medarbejderne alle årets 52 uger på at gøre det lettere for danskerne at mødes omkring maden. Virksomheden lancererede tidligere på året en dele-økonomisk platform, hvor private kan finde og udbyde madoplevelser – lige fra enkle pastaretter til storslåede gourmetmenuer.

Konceptet bygger på moderne fællesspisning, hvor værter og gæster ikke nødvendigvis kender hinanden på forhånd men mødes over et måltid i hjemlige, ofte uformelle rammer. For manden bag, kok og iværksætter Frank Lantz, handler det om at skabe mere nærhed i hverdagen.

“Vi har ofte for travlt til spontant at invitere naboen eller det nytilflyttede par til middag,” fortæller han. “Men jeg tror der er mange, som egentlig godt kunne tænke sig at lære flere i nærområdet at kende – derfor vil vi gerne gøre det lige så nemt at finde et lokalt middagsselskab som det er at bestille takeaway.”

Til middag hos..?

I efteråret vil man bl.a. kunne deltage i en række middage hjemme hos Frank Lantz, der med glæde påtager sig værtsrollen fra tid til anden – og med alt fra kartoffelpizza til franske klassikere på menuen, skulle der være noget for enhver smag. Virksomheden opfordrer desuden private til at gå i grundlæggerens fodspor og selv blive værter for nye middage.

TastePlease stiller ikke krav til brugernes baggrund, men alle gæster har mulighed for efterfølgende at anmelde deres vært – præcis som man kender det fra tjenester som Airbnb og Gomore – og indtil videre er der stor begejstring at spore blandt brugerne på platformen.

En af gæsterne, Lars Ørgaard, beskriver eksempelvis sin første TastePlease-middag som “en fantastisk oplevelse – med rigtig god mad, super værter og ikke mindst nogle søde og dejlige medgæster.”

Sådan virker det

  • Alle kan oprette sig som brugere på www.tasteplease.dk og søge efter lokale middage.
  • Har man lyst til at holde en middag, er det nemt at oprette sig som vært på siden.
  • Det er værterne alene der fastsætter pris og menu samt tid og sted for deres middage.
  • TastePlease håndterer betalingen, så hverken gæster eller værter behøver bekymre sig.
  • Værter der ønsker at tilbyde gratis middage, kan bruge platformen 100% gebyrfrit.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *