Julen står for døren og snart begynder den evigt tilbagevendende jagt efter gaven til dem, der har alt. Men nu behøver du ikke lede længere. Enhver med smag for flotte flasker og deres indbydende indhold vil sætte pris på en flydende julegave. Nedenfor giver William Grant & Sons deres bud på flydende julegaver.

Gaver der pynter på barbordet:

Det er for længst blevet moderne igen at have et barbord derhjemme. Det er dog forbeholdt de flotte, smagfulde flasker, som både pynter og smager. Og det lever både Monkey Shoulder og Hendrick’s op til.

Monkey Shoulder

En nyere whisky, der er stormet frem i popularitet de seneste år. Monkey Shoulder er en blended malt whisky, lavet på malt fra tre forskellige single malts fra det skotske Speysides fineste destillerier. I sig selv er den blød og rig i smagen, men den er også en whisky, som elsker at mingle, og derfor er den perfekt i en cocktail. Pris: set til 299 DKK

Hendrick’s Gin

En populær partner i den klassiske Gin og Tonic, som tilfører drinken et finurligt twist, når den nydes med en skive agurk. Hendrick’s Gin er den eneste gin, der er lavet på en infusion af agurk og rosenblade. Det giver en herligt, forfriskende smag og sødmefyldte aroma.

Pris: set til 299 DKK

Gaver til luksusnyderen

Når dagligdagen skal afrundes og weekenden nydes med den lille ekstra luksus, kan man med fordel nyde et glas smagfuld whisky, der emmer af kvalitet og godt håndværk. Her er The Balvenie et godt bud.

Balvenie Doublewood 12 år

En højkvalitets single malt med fantastiske smagsnuancer af appelsin, honning og nødder. Balvenie har sit eget bødkeri, hvor fade – der tidligere har været brugt til sherry og portvin – genanvendes. Det er karakteristisk for Balvenie og den unikke whiskys silkebløde smag.

Pris: set til 469 DKK

The Balvenie Peat Week 14 år (2002 Vintage)

En vintage-whisky lavet på 100 % tørverøget bygmalt. Flasken er resultatet af et eksperiment fra Balvenie, der ikke er kendt for røgede whiskyer. The Balvenie Peat Week indeholder undertoner af honning, men er beriget med en delikat, sød og blivende smag af tørverøg, der balancerer citrusnoterne, den egede vanilje og honningen, mens den samtidig har en fløjlsagtig rund smag. Pris: set til 649 DKK

Gaven til Irish Coffee- (og øl) fans

Mange nyder Irish Coffee som en perfekt afrunding på hyggelige stunder. Og Tullamore D.E.W. er den optimale og i øvrigt oprindelige whiskey i irsk kaffe, som den blev lavet på Buena Vista Cafe i San Francisco i 1952.

Tullamore D.E.W.

En af Irlands fineste whiskeyer, der stammer fra byen Tullamore, hvor destilleriet åbnede tilbage i 1829. Udover at passe godt til en Irish Coffee, kan Tullamore D.E.W. med fordel sippes sammen med øl. D.E.W. and a Brew kaldes sættet, og kombinationen åbner op for helt nye smage i både whiskey og øl. Flasken findes desuden til en pris, hvor de fleste kan være med. Vejl. pris: 149 DKK

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *