Vi lever i en tid, der er fyldt med overflod, når det gælder mad, men kvaliteten på meget mad er desværre også lav. At lave maden selv er en måde at få bedre kvalitet, men hvordan får man den gode smag frem?

Vi vil alle gerne lave bedre mad i hverdagen, men ofte er manglen på tid vores værste fjende. Heldigvis er der små tricks, som du kan bruge i hverdagen til at få den god smag frem i din mad. Mad med bedre smag behøver ikke koste en formue, og det behøver heller ikke kræve en stor indsats af dig. Derfor har vi samlet tre tips, der med garanti vil gøre en forskel i din hverdag.

Brug groft salt og hele peberkorn

Salt og peber er et grundelement i de fleste retter, men alligevel bruger mange fint salt og færdigkværnet peber. Kvaliteten på disse produkter er imidlertid også ringere, og især peber mister meget smag, når det først bliver kværnet og pakket.

Hvis du vil have bedre smag ud af din mad i hverdagen, bør du derfor vælge groft salt og hele peberkorn, som du så selv kan kværne. Du vil kunne smage forskellen, og det vil ikke mærkes nævneværdigt på pengepungen.

De fleste kokke er med stor sandsynlighed også enige – groft salt og hele peberkorn er det eneste, der er godt nok, når maden skal være god.

Brug mel af god kvalitet

Du behøver helt sikkert ikke bage alt dit brød selv for at få mad, men hjemmebagt brød kan være en kæmpe luksus. Et krav for et godt resultat er imidlertid, at kvaliteten på melet er af god kvalitet. Dit mel er den vigtigste ingrediens, når du bager, så det er også her, at du skal lægge din primære investering. Mel fås i dag i meget svingende kvalitet – og meget af det er så forarbejdet, at det ikke har meget til fælles med det korn, som det kommer fra.

Hvis du vil samle inspiration til brød og hvad godt mel er, så kan du eventuelt besøge Meyersmad.dk.

Det hjælper selvfølgelig også på dit brødresultat, hvis du har styr på de grundlæggende principper indenfor bagning, men som med alt andet indenfor madlavning, er gode råvarer en nødvendighed for at opnå det perfekte resultat.

Brug friskkværnet kaffe

Ligesom med peber mister kaffebønner også hurtigt deres smag, når de bliver kværnet. Derfor kan det også være en rigtig god idé at ofre et par minutter hver dag til at kværne dine egner kaffebønner. For en kaffeelsker er der intet, som overgår en god kop kaffe, og her er friskkværnede bønner et must.

Hvis du selv kværner dine bønner, behøver du ikke mange af de store, dyre og ikke mindst klodsede apparater, som man ser på kaffebarer. En simpel stempelkande og en håndkværn kan faktisk klare det meste for dig. Klik her og se hvor nemt det faktisk kan gøres.

Et andet råd for at få en kop god kaffe er at bruge vand fra den kolde hane, som varmes op. I stedet for at opvarme vand fra den varme hane. Det giver en bedre smag, og er også sundere, da der kan være bakterier i vandet fra den varme hane.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *