12 kendte kokke og madpersonligheder inviterer, under Copenhagen Cooking & Food Festival, til middag hjemme hos dem selv.

Få en madoplevelse ud over det sædvanlige hos LêLê-stifteren Anh Lee i hendes byhave på Frederiksberg, hos tv-kokken Adam Aamann og hans tre døtre på Østerbro, i lejligheden hos tv-kokken Thomas Rode og Thilde Maarbjerg eller i privaten hos de ni andre kendte, danske madpersonligheder, der inviterer til en ekstraordinær madoplevelse. Hjemme hos dem selv.

 

Det sker under Copnehagen Cooking & Food Festival, som for 13 år i træk løber af stablen fra d. 18. – 27. August.

 

En af dem, der åbner sit hjem op er Marianne Stagetorn Kolos, der gennem de seneste 25 år har ejet det legendariske konditori La Glace i København. Sammen med sin mand inviterer hun 10 kageglade mennesker til at komme på besøg i deres kolonihavehus, hvor man kan smage på deres personlige favoritter fra konditoriet.

 

Man kan også besøge en af Danmarks mest dedikerede foodies, Ken Tellefsen, der bruger det meste af sin månedsløn på at sætte sig til bords på de bedste danske restauranter herhjemme og i udlandet. Indtrykkene og erfaringerne fra de tusindvis af restaurantbesøg vil han dele med dig i form af en seks-retters menu med matchende vine i sin lejlighed på Frederiksberg. I køkkenet har han allieret sig med en fantastisk dygtig kok, så han selv kan sørge for top-drikkelse som f.eks Krug, vin fra Bourgogne, Sine Qua Non, Chateau d’Yquem.

 

Mads Battefeld (tidligere souschef på Henne Kirkeby Kro) og sommelier Henrik Levinsen, der er folkene bag Restaurant Hjemme i København, åbner også gemakkerne i slutningen af august. De har inviteret en af de bedste japanske yakatori-kokke – Hideto Takeda fra Ichimatsu i Osaka – til Østerbro. Hideto Takeda har siden han var helt ung arbejdet med yakitori, men har på Ichimatsu taget yakitori’en til et helt andet niveau og serverer kun én fast menu på sin restaurant. Han går denne aften i køkkenet med Mads Battefeld, mens Henrik Levinsen sørger for, at du smager saké så englene synger.

 

“Hjemme Hos er et af de koncepter, som vi er rigtig stolte over at præsentere på vores festival. At kunne sætte sig til bords og nyde en middag hjemme hos nogle af de bedste kokke og mest interessante mediepersonligheder herhjemme, er en unik mulighed. Som gæst får man ikke kun et spændende måltid, men også en dybere forståelse for de personer, man er inviteret hjem til. En langt mere personlig madoplevelse,” siger Stine Lolk, festivaldirektør hos Copenhagen Cooking & Food Festival.

Dem kan du spise Hjemme Hos

Restauratør og TV-kok Adam Aamann og døtre

“Mine tre døtre og jeg inviterer til en overdådig sommerfrokost i vores charmerende byhave på Østerbro. Vi skal smage os igennem alt det, som vores dejlige have har at byde på.”

 

Tv-kok Thomas Rode og Thilde Maabjerg

“Vi plyndrer vores store biodynamiske have i Nordsjælland for alt det der står strunkest, mest saftspændt og er modent og klar til at blive udsat for kærlighed i vores køkken. Det bliver til fire skønne serveringer. Mad, som vi selv ville nyde den, i hyggelige rammer, serveret på fade, med sovs i skåle og rigeligt med god vin i glasset.”
Indehaver af La Glace Marianne Stagetorn Kolos

“I over 25 år har jeg været indehaver af La Glace, Danmarks ældste og nok også bedste konditori.

Min mand og jeg glæder os utrolig meget til at byde folk indenfor til en aften i kagekunstens tegn i vores hyggelige kolonihave, hvor jeg blandt andet vil servere nogle af mine favoritter gennem tiden på La Glace.”

 

Restauratør, kogebogsforfatter og tv-kok Anh Lê

“Jeg krydser fingre for godt vejr, så I kan få en rundvisning i min urtehave, hvor vi sammen plukker gode sager dels til middagen og dels til urte-goodiebags som I får med hjem. Derefter griller jeg skaldyr og kød, som vi ruller i rispapir med masser af grønt. Min bror finder nogle gode, økologiske vine som passer godt til maden.”
Kok Mads Battefeld og sommelier Henrik Levinsen og yakitori-kok Hideto Takeda

“Vi er vilde med Japan. Specielt det japanske køkken, som har så mange sindssygt interessante facetter. Vi har rejst en del i Japan og Henrik er uddannet sake sommelier i London, så derfor glæder vi os helt vildt over at kunne invitere dig til en aften i selskab en af japans yakitori kokke og os.”
Kok Mikkel og Camilla Karstad og børn

“Sammen med vores fire skønne børn inviterer vi dig indenfor i vores have hos Skagerak. Vi har puslet om spiselise blomster og krydderurter siden foråret, som nu er klar til at komme på middagsbordet. Menuen vil blive serveret “family style” på store fade. Vi håber meget at se jer til en smuk sommeraften i haven hos Skagerak.”
En af Danmarks mest dedikerede Foodies Ken Tellefsen

“Indtrykkene og erfaringerne fra mine tusindvis af restaurantbesøg i Danmark og udlandet vil jeg dele med dig i form af en seks-retters menu med matchende vine i min lejlighed på Frederiksberg. Køkkenet bliver styret af en fantastisk dygtig kok, og så sørger jeg sørger for top-drikkelse som fx Krug, vin fra Bourgogne, Sine Qua Non, Chateau d’Yquem mfl. samt kaffe og avec.”

 

Kogebogsforfatterne og madskribenterne Cecilie Sofie Svensson & Ditte Ingemann

“Vi elsker begge at fermentere. Måske kender du allerede sauerkraut, kimchi og kombucha – og udover at vi skal smage disse lækre sager, så dykker vi endnu længere ned i fermenteringens univers og præsenterer dig for andre typer af fermenterede herligheder. Vi glæder os :)”
De to bedste kokke fra Masterchef 2015 Anders Halskov & Mads Cortsen

“Vi inviterer jer med på en forrygende kulinarisk rejse, der afspejler vores gastronomiske personligheder. Middagen bliver med fokus på velsmag og elegance – og byder sikkert også på gensyn med et par af vores retter fra Masterchef. Anders, som er tidligere Danmarksmester i blindsmagning af vine, vil sammensætte sin yndlings vinmenu med særlig fokus på champagne.”
Passioneret kagenørd og deltager i Den store Bagedyst 2015 Ditte Julie Jensen

“Jeg slår dørene op til en hyggelig eftermiddag i privaten, hvor jeg vil trylle lækre kager frem fra min nye bog, der udkommer i august 2017. Kom gerne nysgerrig og med tom mave. Jeg vil diske op med et overdådigt kagebord, som vil bestå af alt fra scones, trøffelkugler, til store lagkager og små desserter.”

 

Madanmelder Helle Brønnum Carlsen og datter

“Jeg vil gerne, sammen med min datter Louise, invitere dig indenfor til en gastronomisk rejse gennem vores bedste hverdags- og Østerbroretter. Min datter og jeg er begge “Østerbroere” gennem hhv. 40 og 27 år og deler en brændende passion for mad, som vi ser meget frem til at dele ud af.”

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *